România şi Statele Unite ale Americii vor exercita, în 2023, copreşedinţia Reţelei Punctelor focale naţionale pe domeniul Femeile, pacea şi securitatea (WPS –FPN, Women, Peace and Security Focal Points Network).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul Apărării Naţionale, coordonator naţional al implementării Agendei Femeile, pacea şi securitatea la nivel naţional, anunţă, miercuri, într-un comunciat de presă, că asigură legătura cu organizaţiile internaţionale şi gestionează activităţile instituţiilor naţionale cu responsabilităţi în domeniu, prin Grupul Naţional de Implementare (GNI) a Strategiei naţionale şi a Planului naţional de acţiune.     

”Pe parcursul anului 2023, se vor organiza conferinţe, seminarii, grupuri de lucru şi o serie de evenimente la nivel înalt care se vor desfăşura atât în România, cât şi în Statele Unite ale Americii, aportul ţării noastre fiind focusat pe detalierea Ghidului de funcţionare a reţelei şi crearea unui set de recomandări privind atribuţiile Punctelor focale naţionale. De asemenea, se vor organiza mai multe sesiuni virtuale care vor viza temele specifice domeniului”, a transmis MApN.

Instituţia precizează că Reţeaua Globală a Punctelor focale naţionale a fost înfiinţată în anul 2016, la iniţiativa Ministerului Afacerilor Externe din Spania, în scopul consolidării procesului de implementare a Agendei Femeile, pace şi securitatea la nivelul statelor membre ONU, prin împărtăşirea de bune practici şi îmbunătăţirea coordonării programelor de finanţare şi asistenţă.

În prezent reţeaua are 95 de membri şi funcţionează sub îndrumarea ONU, iar UN WOMEN asigură secretariatul.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.