România a aderat, prin Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizică şi Inginerie Nucleară ”Horia Hulubei”, la Reţeaua Internaţională de Instruire şi Sprijin în domeniul Securităţii Nucleare a Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării anunţă, luni, că, începând cu 16 februarie, România a aderat la Reţeaua Internaţională de Instruire şi Sprijin în domeniul Securităţii Nucleare (NSSC) a Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (IAEA) prin Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizică şi Inginerie Nucleară ”Horia Hulubei” (IFIN-HH).

”Înfiinţată în 2012 sub egida IAEA, reţeaua NSSC este cadrul internaţional dedicat promovării cooperării şi coordonării, identificării bunelor practici şi schimbului de informaţii şi resurse între Statele Membre IAEA. Implicarea IFIN-HH în Reţeaua NSSC va facilita, pe de o parte, implementarea în ţara noastră de programe de dezvoltare a resurselor umane, de suport tehnic şi sprijin ştiinţific în aria securităţii nucleare, precum şi crearea în viitor a unui centru naţional de suport pentru securitate nucleară sub egida IAEA. Dată fiind expertiza recunoscută a României la nivel internaţional, acest pas va contribui la consolidarea securităţii nucleare atât la nivel naţional, cât şi la nivel regional şi global. Prin intermediul activităţilor specifice din IFIN-HH şi în strânsă colaborare cu autorităţile competente ale statului, Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării este angajat activ în a oferi suport tehnic atât la nivel naţional cât şi altor state din regiune în domeniul securităţii nucleare”, arată sursa citată.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.