Hidrologii anunţă că, în următoarele 24 de ore, există risc de producere a unor viituri pe râuri din 7 judeţe, astfel că au fost prelungite Codurile galben şi portocaliu pentru judeţele Caraş-Severin, Timiş, Arad, Mureş, Alba, Mehedinţi şi Dolj.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform avertizării hidrologice emise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), Codul Portocaliu se prelungeşte cu 24 de ore, având valabilitate până joi, la ora 12:00.

”În acest context, sunt posibile depăşiri ale cotelor de apărare pe râurile din bazinul hidrografic Bârzava - sectorul situat în aval de confluenţa cu râul Fizeş (judeţele: Caraş-Severin şi Timiş)”, arată sursa citată.

De asemenea, este prelungit şi Codul Galben, acesta fiind valabil de miercuri, de la ora 12:00, până joi, la ora 24:00, pentru anumite sectoare de râuri din bazinele hidrografice: Crişul Alb (judeţul Arad), Niraj (judeţul Mureş), Târnava Mică (judeţele: Mureş şi Alba), Bega Veche, Bega (judeţul Timiş), Pogăniş (judeţul Caraş-Severin), Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera (judeţele: Caraş-Severin şi Timiş) şi Jiu (judeţele: Mehedinţi şi Dolj).

”Precizăm că în intervalele menţionate se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri. Deoarece există riscul creşterii rapide a nivelului apei, recomandăm vigilenţă sporită în cazul desfăşurării unor activităţi expuse la inundaţii”, transmit hidrologii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.