Salvamontiştii din judeţul Argeş le recomandă turiştilor să nu urce pe munte în această perioadă, întrucât la altitudini de peste 1.500 de metri este risc însemnat de producere a unor avalanşe, în condiţiile în care a nins şi s-a depus un strat de zăpadă nou care se poate desprinde uşor. La Bâlea Lac, stratul de zăpadă atinge 172 de centimetri, iar în zilele următoare va ninge din nou.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Riscul de avalanşă este de gradul 3 la altitudini de peste 1.800 de metri şi de gradul 1 la altitudini inferioare, în creştere cu o treaptă la altitudini mari, astfel că toate traseele montane din judeţul Argeş care se află la altitudini superioare celei de 1.500 de metri sunt şi vor rămâne închise, anunţă Savamont Argeş, într-un comnicat dat publicităţii luni.

Conform sursei citate, la Bâlea Lac - Cota 2000 Transfăgărăşan stratul de zăpadă măsoară 172 de centimetri.

”Peste structurile de placă existente s-au depus deja până la 30 de centimetri de zăpădă proaspătă, iar în următoarele 2 zile se vor mai depune circa 5 - 10 centimetri, ceea ce poate duce la creşterea riscului de avalanşă în continuare”, precizează Salvamont Argeş.

În aceste condiţii, salvatorii montani îi sfătuiesc pe cei care merg la munte în judeţul Argeş să nu încerce să urce pe traseele închise şi să ceară informaţii salvatorilor montani din zonă sau la Dispeceratul Naţional Salvamont.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.