Astăzi au fost afişate primele rezultate la examenul de titularizare din acest an, în mai multe judeţe din ţară mai mult de jumătate dintre participanţi nereuşind să obţină media 7 la examenul de titularizare, necesară pentru a obţine un post. Contestaţiile pot fi înregistrate în perioada 27-28 iulie la sediile ISJ, urmând ca rezultatele finale să se afişeze în 3 august.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Buzău: Mai mult de un sfert dintre candidaţii care au susţinut examenul de titularizare au note sub 5

Mai mult de un sfert dintre candidaţii care au susţinut examenul de titularizare în judeţul Buzău au note sub 5, în timp ce peste 36% din profesori au reuşit să ia note peste 7, procentul fiind mai mic decât cel de anul trecut.

Inspectorul şcolar general adjunct al ISJ Buzău, Daniela Palcău, a declarat că la examenul de titularizare au participat 409 cadre didactice din judeţ.

Dintre acestea, 26,02% au obţinut note sub 5, 37,67% au note între 5 şi 7, iar 36,31% au luat note peste 7. Procentul notelor peste 7 este mai mic decât cel de anul trecut, când a fost de 37,40%.

Din cei peste 400 de candidaţi, unul singur a obţinut nota 10, fiind vorba despre un profesor de matematică.

La polul opus, un profesor a fost notat cu 1,65 la psihopedagogie specială, iar o educatoare a obţinut nota 2. De altfel, note mici au obţinut majoritatea candidaţilor care vor să lucreze cu copiii de vârstă preşcolară, dar şi de către profesorii de educaţie fizică şi sport.

Arad: Aproape jumătate dintre profesori nu au reuşit să se titularizeze, iar un sfert dintre candidaţi au avut medii sub 5

Aproape jumătate dintre profesorii arădeni nu au reuşit să se titularizeze, adică să obţină media 7 la examenul de titularizare, peste o sută de candidaţi retrăgându-se din concurs în timpul probei scrise. Un sfert dintre cei care au susţinut examenul nu au luat media 5 şi nu pot fi suplinitori, mulţi având medii de 1.

Potrivit rezultatelor de la examenul de titularizare publicate, miercuri, de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Arad, înainte de contestaţii, dintre cei 502 candidaţi evaluaţi, doar 212 au obţinut media necesară pentru titularizare, respectiv minimum 7, fiind vorba despre un procent de 57,7.

Totuşi, doar jumătate dintre cei admişi vor obţine o catedră, pentru că în judeţ sunt titularizabile 100 de posturi, restul profesorilor urmând să predea ca suplinitori.

La concurs s-au înscris 608 candidaţi, însă peste o sută s-au retras în timpul probei scrise.

Procentul celor care au obţinut minimum media 5 la examenul de titularizare este de 74,9, ceea ce înseamnă că un sfert dintre candidaţi nu vor putea fi nici suplinitori.

În judeţul Arad nu a existat nicio medie de 10 la acest examen, ci doar o notă de 10 la proba scrisă. Este vorba de profesorul Ovidiu Barbatei, care a obţinut nota maximă la matematică, în timp ce la inspecţia la clasă a obţinut 9,25.

Pe de altă parte, unii profesori au avut medii de 1 sau cuprinse între 1,00 şi 2,00. Astfel, un bărbat a obţinut nota 1 la proba scrisă la educaţie fizică şi sport, deşi a avut nota 10 la inspecţie. O altă profesoară a primit nota 1 la proba scrisă la terapia educaţională complexă şi integrată, în timp ce la inspecţia a avut nota 8.

Cele mai mici note de la proba scrisă au fost înregistrate la educaţie fizică şi sport, unde mulţi dintre profesori nu au reuşit să obţină nici nota 2, chiar dacă la inspecţii au avut note cuprinse între 8 şi 10.

Au mai fost înregistrate note de 1 la limba şi literatura română, limba şi literatura engleză, predagogie şcolară şi metodică.

Contestaţiile se pot depune la ISJ Arad miercuri, până la ora 21.00 şi joi, până la ora 15.00, iar rezultatele finale vor fi publicate în 3 august. Şedinţele publice pentru repartiţia posturilor vor avea loc în 8 şi 9 august.

Sibiu: 97 de profesori dintre cei 438 care au susţinut examenul de titularizare au reuşit să obţină minimum 7

Un număr de 97 de profesori dintre cei 438 care au susţinut examenul de titularizare în judeţul Sibiu au reuşit să obţină minimum 7, ceea ce înseamnă că pot fi titulari pe post, peste 80% din candidaţi luând note peste 5.

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Sibiu, cinci profesori care au dat examenul de titularizare au reuşit să obţină nota 10, fiind vorba despre două lucrări la istorie, o lucrare la matematică, una la teologie ortodoxă şi lucrarea unui învăţător.

De asemenea, au fost înregistrate 86 de note între 5 şi 5.99, 69 de note între 6 şi 6.99, 97 de note între 7 şi 7.99, 74 - între 8 şi 8.99 şi 33 - între 9 şi 9.99.

”Au fost evaluate 438 de lucrări scrise ale candidaţilor din judeţul Sibiu. O lucrare la educaţie fizică şi sport a fost anulată. Promovabilitatea în judeţul Sibiu este de 83,11%”, au precizat reprezentanţii ISJ Sibiu.

Contestaţiile pot fi depuse la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu miercuri, până la ora 21.00, şi joi, până la ora 15.00.

Rezultatele finale ale examenului de titularizare vor fi publicate în 3 august.

În judeţul Sibiu, la examenul de titularizare s-au înscris 575 de candidaţi, dar 78 au absentat. Un candidat a fost eliminat în timpul concursului.

Constanţa: Aproape jumătate dintre profesorii care au susţinut examenul de titularizare au luat note peste 7

Aproape jumătate dintre profesorii care au susţinut examenul de titularizare în judeţul Constanţa au luat note între 7 şi 10, ceea ce înseamnă că pot obţine un post de titular, iar 84% din candidaţi au reuşit să ia note peste 5, cu aproximativ zece procente mai mult faţă de anul trecut.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Constanţa arată că, înainte de contestaţii, 84,02% din profesorii care au susţinut examenul au luat minimum nota 5.

Aproape jumătate dintre candidaţi, respectiv 284, au luat note între 7 şi 10, iar 200 de profesori au obţinut note între 5 şi 6.99.

Şase candidaţi au obţinut nota 10, dintre care patru la matematică şi câte unul la istorie şi biologie.

Candidaţii care au obţinut minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului vor fi repartizaţi pe cele 169 de posturi pentru angajare pe perioadă nedeterminată, iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii cu cel puţin nota 5, atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului vor fi repartizaţi pe cele 1.462 de posturi.      

Comparativ cu anul trecut, rata de promovare a concursului a crescut cu 9,72%, în 2015 fiind de 74,30%.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.