Rezultatele la proba de evaluare a competenţelor de comunicare orală în limba maternă din cadrul examenului de Bacalaureat sesiunea iunie - iulie arată că 85,21 la sută dintre candidaţii evaluaţi au obţinut certificatul de utilizator experimentat, 13,07 la sută - certificatul de utilizator avansat, iar 1,72 la sută au primit certificatul de utilizator mediu, anunţă Ministerul Educaţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
În perioada 15 - 17 iunie s-a desfăşurat evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B) din cadrul sesiunii iunie-iulie 2016 a examenului naţional de Bacalaureat.
 
Conform datelor centralizate de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, din totalul candidaţilor evaluaţi (6.268), 5.341 (85,21 la sută) au obţinut certificatul de utilizator experimentat, 819  (13,07 la sută) - certificatul de utilizator avansat, iar 108 (1,72 la sută) au primit certificatul de utilizator mediu. 
 
Acestora li se adaugă 857 de candidaţi care au solicitat recunoaşterea rezultatelor obţinute în sesiuni anterioare. Pentru susţinerea probei B s-au înscris 6.354 de absolvenţi. La test au fost prezenţi 6.268 de absolvenţi, iar 86 au lipsit.  Niciun candidat nu a fost eliminat din examen.
 
În cadrul examenului de Bacalaureat, marţi a început proba de evaluare a competenţelor digitale, care se va încheia vineri.
 
Probele orale se vor încheia cu evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C), programată între 27 iunie şi 1 iulie.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.