Peste 6.800 de absolvenţi ai Facultăţilor de Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie susţin, duminică, examenul de intrare în rezidenţiat. La nivel naţional au fost scoase la concurs aproape 4.000 de locuri şi posturi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La fel ca în anii trecuţi, concursul se va desfăşura în şase centre universitare: Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara.

Absolvenţii universităţilor de medicină, medicină dentară şi farmacie vor putea concura pe un număr de 3.565 locuri şi posturi pentru medicină, 258 locuri pentru medicină dentară şi 136 locuri şi posturi pentru farmacie, iar la concurs s-au înscris 6.818 candidaţi.

Ministerul Sănătăţii spune că în acest an numărul locurilor şi posturilor de la domeniul medicină a fost suplimentat cu 95, fiind stabilit în funcţie de cifra de şcolarizare, de capacitatea de pregătire a centrelor universitare şi de solicitările unităţilor sanitare.

Concursul de duminică se va desfăşura sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări, pe o durată de patru ore.

Ocuparea locurilor/posturilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obţinut, în limita locurilor/posturilor publicate pentru fiecare domeniu în centrul universitar de concurs.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.