Circulaţia TIR-urilor va fi restricţionată, de sâmbătă seară până duminică seară, pe teritoriul Ungariei, în urma unei decizii a autorităţilor din statul vecin, anunţă Poliţia de Frontieră.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Ca urmare a restricţiilor impuse de autorităţile maghiare cu privire la circulaţia vehiculelor de transport marfă pe teritoriul Ungariei, începând din această seară 31.10.2020 ora 23.00 (ora României) până mâine 01.11.2020 ora 23.00 (ora României), ca în fiecare week-end, pe teritoriul statului vecin va fi restricţionată circulaţia tuturor automarfarelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone", a transmis Poliţia de Frontieră, într-un comunicat de presă.
 
Poliţiştii de frontieră români şi maghiari fac controlul comun pentru ieşirea din Romania (respectiv intrarea în Ungaria) pentru autotrenuri, iar conform legislaţiei statului vecin, în această perioadă şoferii automarfarelor vor avea obligaţia să staţioneze în parcările special amenajate, până la încheierea restricţiei de circulaţie pe drumurile publice.
 
În perioada respectivă, traficul de călători şi autoturisme se derulează în condiţii normale, fără să fie afectat de aceste restricţii.
 
"Conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea menţine un contact permanent cu autorităţile de frontieră din Ungaria, în vederea stabilirii măsurilor comune necesare asigurării unui control operativ pentru acest tip de mijloace de transport (ex. suplimentarea personalului planificat la efectuarea formalităţilor de frontieră, suplimentarea arterelor de control, redirecţionarea TIR-urilor spre toate punctele de frontiera de la graniţa comună etc.)", a precizat sursa citată.
 
Poliţia de Frontieră recomandă şoferilor tranzitarea tuturor punctelor de frontieră deschise transportului de mărfuri, astfel încât la ridicarea restricţiilor să se evite apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, precum şi consultarea aplicaţiei Trafic on-line pentru autovehiculele de mare tonaj care este disponibilă pe pagina de internet  www.politiadefrontiera.ro.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.