Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a ridicat vineri restricţia de circulaţie pe autostrada Orăştie-Sibiu, între Sălişte şi Sebeş, după ce o porţiune de 250 de metri de pe o bandă fuseseînchisă pentru reparaţii, începând de marţi, în urma apariţiei unordenivelări, a anunţat sâmbătă CNAIR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reparaţiile au durat o zi, fiind efectuate cu instalaţii cu infraroşu, folosite pentru repararea gropilor izolate, în special în sezonul rece, la temperaturi de până la -30 grade Celsius.

CNAIR a informat marţi că a restricţionat circulaţia pe autostrada Orăştie-Sibiu, pe o porţiune de 250 de metri pe banda 1, sensul de la Sebeş spre Sibiu. În schimb, şoferii au putut circula pe banda 2, cu restricţie de viteză de 60 km/h.

Totodată, compania preciza că denivelarea a apărut pe alt sector decât cel reabilitat anul trecut în regie proprie.

Administratorul drumurilor a amintit că a demarat anul trecut procedura pentru efectuarea unei expertize, având în vedere situaţia lotului 3 al autostrăzii Orăştie - Sibiu.

“Aceasta a fost, ulterior, anulată, deoarece unicul ofertant nu a depus garanţia de participare în conforminate cu prevederile legale şi astfel expertiza, care urma a fi efectuată iniţial, nu a mai fost finalizată”, arată reprezentanţii companiei într-un comunicat.

Totodată, directorul general CNAIR a solicitat demararea de urgenţă a procedurii pentru realizarea expertizei întregului lot, astfel încât să fie preîntâmpinate eventuale probleme.

“Menţionăm că, în continuare, compania va monitoriza permanent întregul tronson de autostradă, realizand inspecţii si rapoarte lunare până la finalizarea expertizei întregului lot”, adaugă CNAIR.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.