Reprezentanţii Companiei Naţionale ”Poşta Română” afirmă că majoritatea angajaţilor nu au participat la greva de avertisment de miercuri şi dă asigurări că activitatea, inclusiv cea de distribuire a pensiilor şi cea de servicii de justiţie, nu va fi perturbată. ”Am asigurat creşteri succesive de salariu în ultimii ani, sporuri şi bonuri de masă, majorate cu 100% în 2023. Vom continua să creştem veniturile salariaţilor. În prezent, Poşta funcţionează mai bine decât oricând, fără contract colectiv de muncă, iar toţi salariaţii beneficiază de toate drepturile”, susţin aceştia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Majoritatea covârşitoare a salariaţilor Companiei Naţionale «Poşta Română» nu a intrat în grevă de avertisment. Compania Naţională «Poşta Română» le mulţumeşte acestora. Suntem convinşi că reformele profunde desfăşurate în ultimii ani au avut rezultate vizibile şi concrete, majoritatea covârşitoare a salariaţilor susţinând drumul vizibil ascendent al Poştei Române”, au transmis, miercuri, într-un comunicat de presă, reprezentanţii companiei.

Ei au dat asigurări pentru parteneri şi clienţi privind faptul că toate obligaţiile contractuale ale Poştei Române vor fi îndeplinite întocmai.

”Asigurăm pe toţi beneficiarii de servicii poştale, inclusiv pensionarii şi beneficiarii serviciilor de justiţie din România că activitatea nu va fi perturbată”, au adăugat aceştia.

Potrivit sursei citate, cifrele vehiculate în presă privind numărul de salariaţi aflaţi în grevă de avertisment sunt ”departe de adevăr” şi a fost instituită o comisie cu rolul de a realiza situaţia din fiecare judeţ privind participarea la grevă.

”Compania Naţională «Poşta Română» este stabilă. Prin procesul amplu de modernizare am reuşit împreună:

1. Reorganizarea administraţiei centrale: numărul salariaţilor a scăzut de la peste 800 la aproximativ 350

2. Realizarea de achiziţii importante:

- Servere, peste 5000 de calculatoare şi laptopuri, 1000 de scannere şi multe altele;

- 250 de autovehicule noi:

- 9000 de dispozitive mobile;

- maşini de numărat şi sortat bani;

- echipamente de scanare, împlicuire, arhivare; am recâştigat mulţi clienţi pierduţi în ultimii ani;

- 20 de scannere mobile de mare capacitate pentru uşurarea salariaţilor;

3. Modernizarea a peste 200 de subunităţi - condiţii de lucru mai bune pentru 12.000 de salariaţi;

4. Prima bandă de sortare modernă din ultimii 30 de ani;

5. Am reconstruit împreună reputaţia Companiei Naţionale Poşta Română: o companie serioasă şi care îşi respectă cu mândrie angajamentele asumate;

6. Au crescut din nou volumele de corespondenţă ceea ce asigură siguranţa locurilor de muncă;

7. Informatizarea a 1600 de subunităţi poştale;

8. Achiziţia unui sistem IT pentru întreaga Companie – în derulare;

9. Benzi de sortare pentru sucursalele Timişoara, Braşov şi Iaşi – în derulare;

10. Echipamente de mare capacitate pentru sortat colete şi scrisori pentru sucursala Bucureşti – în derulare”, au arătat reprezentanţii companiei.

Potrivit acestora, compania a avut o creştere solidă a cifrei de afaceri care s-a regăsit în stabilitatea financiară a Poştei prin plata salariilor la timp.

”Am asigurat creşteri succesive de salariu în ultimii ani, sporuri şi bonuri de masă, majorate cu 100% în 2023. Vom continua să creştem veniturile salariaţilor. În prezent, Poşta funcţionează mai bine decât oricând, fără contract colectiv de muncă, iar toţi salariaţii beneficiază de toate drepturile. Începând cu luna iunie 2024, salariile vor creşte în medie cu 250 lei şi intenţionăm să continuăm procesul acesta de creşteri salariale într-un ritm rapid”, a conchis sursa citată.

Reprezentanţii angajaţilor din cadrul Companiei Naţionale Poşta Română au organizat greve de avertisment, miercuri, timp de două ore. Sindicaliştii au avertizat că, în cazul în care conducerea Poştei Române nu va fi de acord cu încheierea unui contract colectiv de muncă şi cu revendicările salariaţilor, va fi declarată grevă generală în cadrul companiei, o astfel de acţiune afectând aproape jumătate din populaţia României, respectiv pensionarii, beneficiarii de ajutoare sociale şi justiţiabilii care au procese şi care ar trebui să primească citaţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.