Aproximativ 50 de persoane au protestat, sâmbătă, timp de mai multe ore în Capitală faţă de căsătoriile gay şi posibilitatea cuplurilor de acelaşi sex de a adopta copii, cerând, printre altele, modificarea Constituţiei astfel încât la definirea familiei să fie scris că e formată dintr-un bărbat şi o femeie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Protestul a început în Piaţa Victoriei şi a continuat cu un marş pe Calea Victoriei până la Patriarhia Română. Înainte de a pleca în marş, unul dintre organizatori i-a rugat pe cei prezenţi ca în cazul în care au propuneri de lozinci să meargă la organizatori şi să le propună, iar dacă au venit cu propriile bannere trebuie să primească aprobare de la organizatori pentru ele. Protestul a început cu o rugăciune. Protestatarii au spus în cor ”Tatăl nostru”.

Printre protestatari au fost şi persoane care au venit din alte oraşe precum Arad, Timişoara, Constanţa sau Hunedoara. Spre exemplu, Florin a venit cu soţia şi cu fetiţa lor tocmai din Hunedoara. După un drum de aproximativ şapte ore şi în ciuda caniculei, cei trei au scandat, alături de restul protestatarilor: ”Vrem normalitate, nu diversitate” sau ”România, ţară ortodoxă”.

”Susţinem familia normală, formată dintr-un bărbat şi o femeie şi să se termine odată cu balamucul ăsta cu homoxesualitatea, cu lesbianismul. În casă fiecare poate face ce vrea, în casă nu poţi să interzici nimic, ar trebui interzişi pe stradă. Să nu îi vedem sau să nu le dăm voie să adopte copii”, a declarat Florin pentru News.ro.

Teodora, o tânără care mergea încet în marş pe Calea Victoriei şi ţinea în mână un steag cu Noua Dreaptă, spune că a venit să protesteze faţă de familiile gay.

”Protestez pentru familia creştină şi excluderea homosexualilor. Ar trebuie excluşi din România, pentru că noi suntem creştini şi noi promovăm familia normală, şi nu gay. În România ar trebui să nu fie aşa ceva. Nu ar trebui să emigreze din ţară, dar ar trebui să îşi dea seama că nu e normal ce fac ei”, a declarat, pentru News.ro, Teodora. 

Manifestanţii aveau pancarte cu mesaje precum: ”Familia tradiţională e în pericol. Veniţi s-o apărăm”, ”3.000.000 susţin normalitatea”.

”Noua Dreaptă organizează şi anul acesta Marşul Normalităţii pentru familia întemeiată dintr-o femeie şi un bărbat şi pentru a ne manifesta solidaritatea cu familia Barbu ai căror copii au fost încredinţaţi spre adopţie unui cuplu de homosexuali britanici. Indiferent de caniculă, credem că suntem datori să afirmăm valorile familiei tradiţionale româneşti în spaţiul public. Iată, homosexualii prima dată în acest an afirmă cu subiect şi predicat că doresc căsătorii homosexuale. Până acum se refereau la parteneriate civile. Anul acesta se pare ca şi-au dat jos măştile şi au spus ce îşi doresc: căsătorii homosexuale şi adopţii de copii de către cupluri. Au fost trei milioane de români care au semnat pentru modificarea Constituţiei astfel încât la definirea familie să fie scris că e întemeiată pe căsătoria dintre un bărbat şi o femeie. Această prevedere există deja în Codul Civil şi atunci pe cine deranjează acest lucru? Cine e deranjat ca şi în Constituţie să scrie ceva ce scrie în Codul Civil?”, a declarat, pentru News.ro, preşedintele Noua Dreaptă, Tudor Ionescu. 

Nici Biserica Ortodoxă Română, nici politicienii nu au fost ocoliţi în discursurile protestatarilor. Unul dintre manifestanţi a spus că ”Remus Cernea poate să îşi pună în dormitor ce steag vrea”, făcând referie la steagul în culorile curcubeului, recunoscut ca simbol al comunităţii LGTB.

”Trăim într-o ţară normală conduşi anormal, în care de peste un sfert de secol un grup de politicieni în mod anormal încearcă să legifereze reguli anormale impuse de înalta poartă de la Bruxelles. (...) Tot ceea ce este normal lăsat de divinitate pe pământ e etichetat de ei ca fiind anormal. Zecile de mii de ani ale evoluţiei rasei umane sunt aruncate în derizoriu de cuplurile de acelaşi sex care, culmea neruşinării, se leagă în taina Sfintei căsătorii în taina Tatălui ceresc. Auzi la ei! Dictatură gay! Decizii demente privind zoofili. A venit vremea ca Biserica Ortodoxă să se implice cu extremă seriozitate în lupta chiar şi politică”, a spus unul dintre protestatari într-un discurs susţinut în faţa Patriarhiei. 

La protest a participat şi Florin Barbu, ai cărui copii, de cinci şi respectiv opt ani, au fost adoptaţi de un cuplu gay din Marea Britanie şi care cere susţinere din partea autorităţilor române pentru a-i recupera. 

”Copiii au fost luaţi pe data de 14 martie 2014 de autorităţile britanice. Din acel moment nu ni s-au mai dat înapoi copiii. I-am văzut până în decembrie 2014, dar nu ni s-a mai permis să îi mai luăm înapoi”, a spus Florin Barbu.

El a explicat că în urmă cu doi ani cei doi copii au ajuns în custodia autorităţilor britanice ca urmare a unor scandaluri între el şi mama acestora. 

”Mama copiilor s-a certat cu mine pentru că voia să scape de mine. Avea un amant, un coleg de muncă, cu care este şi acum. M-a reclamat de două ori şi a intervenit protecţia copilului şi au venit acasă la noi. Ea era sub influenţa morfinei, la recomandarea medicului, şi am înţeles că o dată l-au văzut pe copil că se juca cu cuţitul şi au scris în raport (n.r. - cei de la protecţia copilului) că mama nu are grijă de el”, a mai spus el.

Marşul Normalităţii este la a 11-a ediţie şi s-a încheiat cu o rugăciune în faţa Patriarhiei Române.

Sâmbătă dupa-miază are loc în Bucureşti şi ”marşul diversităţii”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.