Cu papuci cu blană colorată sau pe tocuri, cu blugi mulaţi sau fuste scurte, cu ochelari de soare şi înarmaţi cu cafele, suc, ori buchete de flori, elevii Colegiului Agricol "Viaceslav Harnaj” au participat la festivitatea de începere a anului şcolar. Fie că au ajuns la timp pentru a asculta felicitările primarului Capitalei pentru alegerea de a învăţa la un liceu cu profil agricol, precum şi urările directorului liceului şi ale inspectorului şcolar general, fie că au ales mai întâi să bea o cafea la colţul clădirii şi au pierdut slujba preoţilor, tinerii nu au luat în seamă prezenţa personalităţilor din administraţie sau momentul solemn al intonării imnului naţional, preferând să dezbată cu colegii pe care nu i-au văzut toată vara ce au făcut în vacanţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ce aşteptări să am... Aşteptări că... termin liceul, mă angajez, am banii mei, familie... Mă descurc eu şi cu ultimul an. Bacul? Păi şi el vine, trece, îl iau. Nu-l iau, dau din nou”, a spus un elev de clasa a XII-a abia intrat în curtea şcolii, cu puţin timp înainte să ajungă primarul Capitalei.

El a susţinut că abia aşteaptă să termine liceul, urmând să se angajeze "undeva, nu ştiu unde, văd eu”.

Un grup de fete şi-a manifestat fericirea revederii prin chiote şi râsete şi şi-au admirat una alteia coafurile, machiajul şi ţinutele. O altă tânără a atras, pentru scurt timp, toate privirile cu papucii cu blană albastră, iar "animalele”, cum i-a numit cineva, râzând, papucii, au fost urmărite cu ochi mari până când fata s-a pierdut în mulţime.

Directorul liceului, cei doi primari, al Capitalei şi al Sectorului 1, precum şi şeful Inspectoratului Şcolar, le-au urat succes elevilor în noul an şcolar, la examenul de Bacalaureat şi pe viitor, după terminarea şcolii. Primarul Gabriela Firea i-a felicitat pentru alegerea unui liceu cu profil agricol, spunând că "fără specialişti în agricultură, în ecologie, o ţară nu poate fi competitivă la nivel european".

Elevii de clasa a IX-a, mai timizi, au ascultat cu mare atenţie discursurile, precum şi slujba oficiată de doi preoţi îmbrăcaţi în sutane aurii, pe când cei mai mari s-au plictisit repede şi au format mici grupuleţe pentru a vorbi despre vacanţa petrecută la munte sau la mare, despre meditaţiile pentru Bac la care au fost obligaţi să meargă şi despre concertele de la Untold.

Nici momentul intonării imnului naţional nu i-a sensibilizat pe tineri, astfel că cei aflaţi mai în spate şi-au lăsat pe jos ghiozdanele şi genţile şi au cântat câteva cuvinte din prima strofă pe voci piţigăiate, râzând şi gesticulând, fiind nevoie de trei intervenţii ale unei profesoare pentru a-i linişti.

Festivitatea s-a încheiat în scurt timp cu strângerile de mână ale Gabrielei Firea, care a trecut prin faţa elevilor şi le-a urat din nou succes în noul an, în timp ce preotul i-a stropit cu agheasmă.

Când unii plecau de la festivitate spre sălile de clasă, alţii abia intrau în curtea şcolii, ţinându-se de braţe, pe jumătate somnoroşi şi plictisiţi, confuzi la vederea camerelor de filmat.

"Nu ştiam că vine Firea, de un’ să ştiu? Eu am venit azi mai degrabă să văd bobocii”, a spus un băiat în timp ce îşi dădea jos ochelarii. "Poate boabacele, bă”, a spus colegul lui, privindu-l cu subînţeles şi dându-i coate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.