Regele Carol al II-lea a fost reînhumat, sâmbătă, în noua Catedrală Arhiepiscopală de la Curtea de Argeş, alături de trupul Regelui Mihai. La ceremonie au participat mai mulţi membri ai Casei Regale, dar şi fostul principe Nicolae şi soţia sa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Osemintele Regelui Carol al II-lea, aduse în România în urmă cu 16 ani, au fost scoate, vineri, din capelă şi depuse în Vechea Catedrală. Tot vineri seară a fost oficiată o slujbă de pomenire la care au participat doar membrii Casei Regale, între care Principesa Margareta, custodele coroanei, şi Principele Radu.

Sâmbătă, sicriul a fost scos din Vechea Catedrală şi purtat pe braţe de militari către noua necropolă. La ceremonie au participat Principele Radu, principesele Maria şi Sofia, dar şi fostul principe Nicolae cu soţia. Aproximativ cinci sute de persoane s-au aflat în faţa Catedralei, accesul în incintă nefiind permis decât invitaţilor.

Regele Carol al II-lea a fost reînhumat în noua Catedrală Arhiepiscopală de la Curtea de Argeş, la doar câteva morminte distanţă de Regele Mihai. În acelaşi loc mai este înmormântată Regina Ana.


 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.