Numărul celor din diaspora care au votat la referendumul pentru revizuirea Constituţiei este mai mare decât la alegerile parlamentare din 2016, o singură secţie de votare a avut prezenţă de 100%, în timp ce în patru secţii, din care două din Bucureşti, prezenţa a fost 0. Totodată, un singur judeţ, Suceava, a întrunit pragul minim de prezenţă de 30%, iar Covasna a fost judeţul cu cea mai mică prezenţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un număr de 121.119 de români din diaspora au votat până duminică la ora 21:00, în condiţiile în care votul din străinătate se încheie abia luni dimineaţă la ora 7:00. La alegerile parlamentare din 2016, numărul total al votanţilor sin diaspora a fost de 106.038.

O singură secţie a avut prezenţă de sută la sută, în localitatea Sartăş, din judeţul Alba.

Singurul judeţ care a întrunit pragul de prezenţă de 30% a fost Suceava, cu 30,67%, în timp ce judeţul cu cea mai mică prezenţă a fost Covasna, cu 8,50%.

Sunt 4 secţii cu prezenţă de 0% din punct de vedere al listelor permanente, existând însă persoane care au votat pe lista suplimentară. Două astfel de secţii sunt din Bucureşti, iar celelalte două sunt din Iaşi şi din Harghita.

Cei mai mulţi votanţi pe liste suplimentare au fost la o secţie din Iaşi - 1013.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.