Votul în cadrul referendumului local organizat pentru a muta centrul comunei Abrămuţ la Petreu, în judeţul Bihor, s-a încheiat, duminică seară, prezenţa la urne fiind de 39,77%.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că votarea la referendumul local în vederea consultării cetăţenilor din comuna Abrămuţ, judeţul Bihor, pentru schimbarea denumirii unitӑţii administrativ-teritoriale din comuna Abrӑmuţ ȋn comuna Petreu şi acordarea de statut de reşedinţӑ de comunӑ localitӑţii Petreu, desfăşurat astăzi, 12 septembrie 2021, s-a încheiat", a transmis AEP.

După închiderea localului secţiei de votare, preşedintele, în prezenţa membrilor biroului electoral, verifică starea sigiliilor de pe urnele de votare, sigilează fanta urnelor de votare, introduce ştampilele cu menţiunea "VOTAT" într-un plic care se sigilează prin aplicarea ştampilei de control a secţiei de votare şi declanşează operaţiunile de numărare a buletinelor de vot şi de consemnare a rezultatului votării.

Conform datelor disponibile pe site-ul AEP, prezenţa la vot este de 39,77%. Astfel, au fost înregistraţi 963 de votanţi. 

Potrivit AEP, pe listele electorale sunt înscrişi 2.421 de alegători.

Locanicii din Abrămuţ, Crestur, Făncica şi Petreu au fost chemaţi să decidă mutarea centrului comunei de la Abrămuţ la Petreu. Nu toţi îşi doresc această mutare, opunându-se, în special, cei din Abrămuţ.  

Au fost necesare peste 720 de voturi pentru atingerea pragului de participare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.