Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative anunţă, marţi, că a înregistrat un număr record de candidaturi pentru cele 790 de locuri fără taxă, fiind depuse aproximativ 6.600 de candidaturi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”SNSPA a înregistrat un nou record de candidaţi la sesiunea de admitere din această vară, ceea ce ne bucură şi ne motivează în acelaşi timp. Numărul mare de absolvenţi de liceu care optează pentru oferta noastră educaţională şi pentru oportunităţile pe care consorţiul european CIVICA le oferă, confirmă poziţia importantă pe care SNSPA, în calitate de şcoală de guvernare, o ocupă în peisajul universitar românesc şi european. În acelaşi timp, creşterea concurenţei din acest an arată dorinţa tinerilor de a se specializa în domenii precum Ştiinţe politice, Ştiinţe administrative, Ştiinţe ale comunicării sau Management, de a beneficia de experienţa şi de know-how-ul celor mai buni specialişti în aceste domenii şi de a se implica în viaţa socială. Mă bucură faptul că tinerii, şi nu doar cei din România, ci şi cei din Republica Moldova şi din Diaspora, văd în SNSPA o şansă pentru dezvoltarea lor personală şi profesională”, a precizat rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie, citat într-un comunicat de presă.  

Potrivit reprezentanţilor instituţiei, SNSPA a scos la concurs 790 de locuri fără taxă la cele 10 programe de studii universitare de licenţă şi a înregistrat un număr de aproximativ 6.600 de candidaturi.  

Cei interesaţi s-au înscris online în platforma de admitere a instituţiei.  

”Concurenţa din acest an pentru admiterea la SNSPA a crescut, fiind în medie de opt candidaţi pe un loc la buget”, a mai precizat instituţia de învăţământ.  

În perioada 20-24 iulie 2022, fiecare candidat va confirma locul la programul de studii la care a fost admis şi se va înmatricula conform calendarului anunţat de fiecare facultate în parte. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.