Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roşu, le recomandă pelerinilor care vin la Iaşi la Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva să poarte mască de protecţie dacă prezinză simptome de boală respiratorie. De asemenea, medicul ieşean susţine că alimentaţia şi hidratarea ajută organismul să facă faţă oboselii, în condiţiile în care este posibil ca oamenii să stea câteva ore la rând până să ajungă la racla cu sfintele moaşte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Persoanele care prezintă simptome de boală respiratorie să folosească mască de protecţie. Este un gest responsabil din partea acestora, cât şi pentru ceilalţi din jur. De asemenea, să anunţe personalul medical care monitorizează desfăşurarea fără incidente a pelerinajului pentru a primi ajutor şi recomandări. Fiecare să aibă în bagaj îmbrăcăminte mai groasă şi o pelerină de ploaie sau o umbrelă. Confortul termic, alimentaţia şi hidratarea ajută organismul să facă faţă oboselii care cu siguranţă se acumulează după călătorie şi apoi pelerinaj", a precizat medicul Florin Roşu.

Totodată, Roşu consideră că organismul trebuie pregătit pentru pelerinaj, iar perioada de dinaintea călătoriei la Iaşi să fie una de odihnă şi alimentaţie echilibrată, bogată în proteine, grăsimi, glucide şi vitamine obţinute din fructe şi legume.

"Pentru cei care vin cu mâncare la pachet să se asigure că acesta conţine alimente neperisabile şi să nu uite să consume lichide (apă, ceai cald dacă temperatura o impune). Cei care iau tratament pentru boli cronice să nu uite medicaţia acasă şi să respecte administrarea acesteia aşa cum i-a fost prescrisă de medicul curant", a mai afirmat managerul spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

Zeci de mii de pelerini sunt aşteptaţi la Iaşi în următoarele zile pentru a se închina la racla cu sfintele moaşte ale Cuvioasei Parascheva.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.