Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Vasile Bănescu a comentat într-o postare pe Facebook cazul profesoarei atacate cu cuţitul de elev, la Colegiul ”Ion Creangă” din Capitală, afirmând că progresismul ideologic care ”mângâie pe creştet lenea, prostia, incultura, indisciplina, depravarea precoce, permisivitatea totală şi care promovează intens dizolvarea autorităţii de orice tip, progresism atât de larg şi adânc prizat de (i)responsabilii din fruntea „Învăţământului” recent, poate conduce inclusiv la crimă”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„O profesoară de la un liceu din Bucureşti a fost atacată cu un cuţit de un elev căruia nu i-a venit să creadă că aceasta are tupeul să dea clasei un test neanunţat, neprofeţit de nimeni. Când totuşi s-a dezmeticit din neîncrederea iniţial paralizantă, elevul a luat simultan cuţitul şi promptă atitudine. Lucrurile ajunseseră mult prea departe şi deveniseră intolerabile pentru cineva cu atâtea drepturi şi nicio responsabilitate. Progresismul ideologic care nu are nicio legătură cu progresul real în vreun domeniu, progresismul anticreştin care aruncă în aer valorile fondatoare ale paradigmei educaţiei fertile intelectual şi moral, progresism care mângâie pe creştet lenea, prostia, incultura, indisciplina, depravarea precoce, permisivitatea totală şi care promovează intens dizolvarea autorităţii de orice tip, progresism atât de larg şi adânc prizat de (i)responsabilii din fruntea „Învăţământului” recent, poate conduce inclusiv la crimă. Nu şi la pedeapsă”, a scris Bănescu pe Facebook.
El afirmă că ulterior crima sau tentativa ei eşuată vor fi totdeauna scuzate de nuanţele nesfârşite ale unui context mereu favorabil agresorului.
”Imperativul amoral al progresismului? Să fim toleranţi, să fim incluzivi! Cu tot şi cu toate, oricât de toxic s-ar dovedi acest lucru pentru organismul societăţii, pentru fiecare în parte. Nu contează. Planetei să-i fie bine!”, conchide purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.
Un elev de 16 ani al Colegiului “Ion Creangă” din Bucureşti a fost reţinut pentru 24 de ore după ce şi-a atacat profesoara de limba japoneză cu un cuţit în timpul orei de curs şi a înţepat-o în zona gâtului. 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.