Expertul în sănătate publică Răzvan Cherecheş afirmă, joi, că decizia de a elimina pragul de 6 la mie este una iresponsabilă şi care nu este bazată pe dovezi ştiinţifice. Profesorul susţine că acest lucru se putea face dacă ar fi fost luate din timp mai multe măsuri. În plus, profesorul acuză Ministerul Educaţiei că nu a pregătit sistemul de educaţie pentru valul 4, deşi ştia că va veni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Decizia de a elimina pragul de 6 la mie este una iresponsabilă şi care nu este bazată pe dovezi ştiinţifice este ca şi cum s-ar decide că promovabilitatea la Bacalaureat de va face de la nota 2 în sus şi apoi ne-am bate cu pumnul în piept că avem rezultate bune. Sunt extrem de acord cu importanţa ca şcoala să fie faţă în faţă”, a scris, joi, pe Facebook, Răzvan Cherecheş.  

Expertul în sănătate publică afirmă că şcolile putea fi deschise dacă se luau din timp mai multe măsuri:  

- testarea săptămânală a tuturor copiilor şi cadrelor didactice 

- obligativitatea vaccinării la cadrele didactice 

- introducerea de protocoale şi metode de ventilaţie pasivă şi activă în clase 

- obligativitatea măştii cu repercusiuni în cazul nerespectării 

- asigurarea distanţării în sălile de clasă 

”Ministerul Educaţiei nu a pregătit peste vară sistemul de educaţie pentru valul 4, deşi ştia că acesta va veni. Scoaterea pragului de 6% (scos în mod arbitrar, fără un suport ştiinţific - exact la fel cum a fost introdus) mută presiunea şi responsabilitatea pe familii şi scuteşte Ministerul Educaţiei de orice complicaţie - ei insistă să ţină deschise şcolile şi nu au nicio legătură directă cu bunicii nevaccinaţi sau copiii cu comorbidităţi care vor ajunge la terapie intensivă. O abordare egoistă şi lipsită de empatie”, a mai scris profesorul.  

Autorităţile intenţionează să elimine pragul de 6 la mie din decizia de trecere a şcolilor în online.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.