Râul Prut depăşeşte, sâmbătă dimineaţă, cu 118 centimetri cota de pericol, la Rădăuţi-Prut, nivelul apei fiind în scădere. Pompierii din Botoşani vor rămâne în zonă până când apele vor scădea sub cota de atenţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit datelor furnizate de către Sistemul de Gospodărire a Apelor Botoşani, la ora 08.00, râul Prut măsura la Rădăuţi-Prut 718 centimetri, cu 118 centimetri peste cota de pericol, dar cu 13 centimetri mai puţin faţă de ora precedentă, au transmis reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani.

”Tendinţa este de scădere. Pompierii rămân în zonă până când cotele pe Prut scad sub cota de atenţie”, a arătat sursa citată.

Potrivit reprezentanţilor Apelor Române, vineri, la ora 11.00, la Rădăuţi-Prut, s-a atins vârful maxim de viitură pe râul Prut. Vineri la prânz, se înregistrau 875 cm (cu circa 275 cm peste cota de pericol), în scădere. 

Prin acumularea Stânca-Costeşti s-a atenuat unda de viitură.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.