Ministerul Educaţiei anunţă că rata notelor mai mari sau egale cu 7 la proba scrisă a concursului de titularizare în învăţământul preuniversitar a crescut la 48,37% după soluţionarea contestaţiilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN), reevaluarea lucrărilor contestate la proba scrisă din cadrul concursului naţional pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar a generat o majorare cu 1,51% a ratei notelor peste 7 sau egale cu 7: de la 46,86% (rezultate iniţiale) la 48,37% (rezultate finale).

Ratele finale din ultimii doi ani s-au situat la 49,71% (2018), respectiv 47,63% (2017).

De asemenea, 92 de candidaţi (număr nemodificat după contestaţii) au obţinut nota 10, 9.368 de candidaţi au obţinut note între 7 şi 9,99, 6.708 candidaţi - note între 5 şi 6,99, iar 3.388 de candidaţi - note între 1 şi 4,99.

Pentru absolvenţii din promoţia curentă, procentul notelor peste 7 a crescut cu 1,36% după rezolvarea contestaţiilor. Mai exact, 48,15% (46,79% - rata iniţială) dintre candidaţi au obţinut note peste 7.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 (şapte) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 (cinci) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului.

Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată se realizează în şedinţe publice organizate de inspectoratele şcolare în 31 iulie.

Detalii suplimentare sunt disponibile pe site-ul titularizare.edu.ro, unde Ministerul Educaţiei a publicat marţi, la ora 11:00, rezultatele finale.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.