Rata de participare la proba scrisă la Limba şi literatura română a Bacalaureatului, desfăşurată luni, este de 98%. Un număr de 39 de candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă la această probă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit Ministerului Educaţiei, la proba scrisă de Limba şi literatura română - proba E.a) din cadrul examenului naţional de Bacalaureat (sesiunea iunie - iulie 2022) s-a înregistrat o rată de participare de 98%.
 
Nu s-au prezentat 2.453 de candidaţi, iar 39 de candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă.
 
Subiectele şi baremul de evaluare au fost publicate la ora 15:00 pe site-ul dedicat, subiecte.edu.ro.
 
Marţi, este programată proba obligatorie a profilului (discipline, în funcţie de profil: Matematică şi Istorie / candidaţi înscrişi la această probă: 119.410), iar miercuri, proba la alegere a profilului şi specializării. Proba la Limba si literatura maternă se va desfăşura joi.
 
Afişarea primelor rezultate va avea loc în 27 iunie (până la ora 12:00). Contestaţiile pot fi depuse/transmise în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situaţie, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.
 
Afişarea rezultatelor finale este prevăzută în 1 iulie.
 
Ministerul Educaţiei pune la dispoziţia celor interesaţi linia TELVERDE 0800801100 pentru sesizarea eventualelor disfuncţionalităţi pe durata probelor scrise. Numărul poate fi apelat gratuit în perioada 20-23 iunie, între orele 8:00 - 16:00.
 
Potrivit unei decizii aprobate prin ordin de ministru, lucrările scrise ale candidaţilor din judeţul Călăraşi vor fi evaluate digitalizat în cadrul unui program-pilot derulat în premieră în acest an.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.