Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a anunţat, marţi, că 75.1% din decesele înregistrate în săptămâna 27 aprilie – 3 mai au fost la persoane de peste 60 ani, 87,7% având cel puţin o morbiditate. Cele mai multe decese s-au înregistrat la bărbaţi, iar 1 din 7 cazuri confirmate a fost la personal medical.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În săptămâna 27 apr – 3 mai, 39.4% din totalul cazurilor s-au înregistrat în Suceava, Bucureşti, Cluj, Bacău şi Vrancea” a anunţat, marţi, INSP.

Specialiştii au precizat că 1 din 7 cazuri confirmate a fost la personal medical, vârsta medie a persoanelor infectate fiind de 48 de ani.

Potrivit sursei citate, 45% din totalul deceselor au fost înregistrate în Suceava, Galaţi, Bucureşti, Mureş şi Arad.

”75.1% din decese au fost la persoane peste 60 ani şi 61.8% din decese au fost la bărbaţi. De asemenea, 87.7% din decedaţi aveau cel puţin o comorbiditate”, a mai transmis INSP.

Vârsta medie a persoanelor decedate din cauza coronavirus a fost de 68 de ani.

Încă 325 de cazuri noi de îmbolnăvire au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, totalul fiind 13.837. Judeţul Suceava a trecut de 3.000 de îmbolnăviri, iar în Bucureşti sunt 1.376 de cazuri.

Numărul deceselor a ajuns la 827.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.