Aproape 70 la sută dintre cazurile confirmate de infectare cu SARS-CoV-2 în săptămâna 8-14 noiembrie au fost la persoane nevaccinate, arată raportul Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP). Dintre decesele înregistrate la aceşti pacienţi, 89,3% au fost ale unor oameni care nu s-au vaccinat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit raportului publicat de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) din cadrul INSP, în săptămâna 8-14 noiembrie, 31,8% din totalul cazurilor s-au înregistrat în Bucureşti, Cluj, Timiş, Braşov şi Bihor.

Totodată, 69,7% din cazurile confirmate au fost înregistrate la persoane nevaccinate.

În acelaşi interval, 28% din totalul deceselor au fost înregistrate in Bucureşti, Bihor, Constanta, Mureş şi Prahova.

De asemenea, 89,3% din decesele înregistrate au fost la persoane nevaccinate.

De la începutul pandemiei până în prezent, 1 din 100 din totalul cazurilor a fost înregistrat la personal medical. 85,8% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 55.6% din decese au fost la bărbaţi. 93,1% din persoanele decedate aveau cel puţin o comorbiditate asociată

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.