Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, miercuri, că în acest moment România nu este pregătită pentru pensionarea obligatorie la 70 de ani, însă se impune o discuţie în spaţiul public pe această temă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Întrebată ce părere are despre pensionarea la 70 de ani, având în vedere că sunt discuţii în Uniunea Europeană pe acest subiect, Raluca Turcan a declarat că România nu este pregătită pentru aceasta.
 
"În momentul de faţă nu cred că România este pregătită pentru pensionare obligatorie la 70 de ani. Însă cred că se impune o discuţie în spaţiul public, că dacă persoanele doresc să opteze pentru creşterea vârstei de pensionare, atunci să o facă. Dar nu cred că vom ajunge în curând la o creştere obligatorie a vârstei de pensionare. Subiectul acesta a fost deja lansat în dezbatere publică, se lucrează la un proiect, dacă vă aduceţi aminte, există şi în Camera Deputaţilor un astfel de proiect prin care să poţi să optezi pentru a te pensiona, a putea lucra până la 70 de ani. Deci, dacă se va ajunge la concluzia că există o susţinere pentru această idee, este posibil să luăm această măsură. În momentul de faţă nu cred că poate fi pusă problema pensionării obligatorii la 70 de ani”, a declarat Turcan.
 
Raluca Turcan a precizat că Guvernul intenţionează să renunţe la pensiile speciale.
 
"Ne interesează, pe fond, să fim sinceri faţă de pensionari. Şi anume, cei care contribuie o viaţă întreagă să beneficieze de o pensie într-un sistem echitabil de calculare a pensiei. Într-adevăr vrem să renunţăm la pensiile speciale, dar foarte important este să revenim la un echilibru între contributivitate şi indemnizaţiile de serviciu. Şi această lege a pensiilor speciale să nu fie neconstituţională”, a mai declarat vicepremierul.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.