Vicepremierul Raluca Turcan afirmă că toţi pacienţii trebuie să aibă loc în spitale, chiar şi în această criză sanitară generată de noul coronavirus. Afirmaţia a fost făcută joi, la semnarea unui proiect derulat de Institutul Fundeni din bani europeni, care are ca scop prevenire şi tratarea cancerului colorectal

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Avem două categorii de pacienţi. Îi avem pe cei care se îmbolnăvesc de noul coronavirus, în acelaşi timp îi avem pe pacienţii care nu au fost infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 şi aceştia trebuie să-şi găsească loc în spitale. Suplimentăm, de asemenea, numărul de paturi şi de cadre medicale, astfel încât să poată să fie în continuare trataţi cum se cuvine în spitalele din România”, a declarat Raluca Turcan, joi, la Institutul Clinic Fundeni, unde a participat la semnarea documentelor pentru derularea unui proiect de screening şi prevenire în ceea ce priveşte cancerul colorectal.

Viceprim-ministrul a subliniat importanţa prevenţiei şi a depistării cancerului în stadiu precoce, astfel încât tratamentul să fie cât mai eficient.

”Am deblocat trei proiecte pe fonduri europene care ţinteau prevenţia pentru diferite tipuri de cancer cu incidenţă foarte mare şi cauză de deces prevenibil. Astăzi am semnat la patrulea proiect şi e foarte important la românii să cunoască faptul că va fi posibilă prevenţia unor maladii care generează deces în România care putea fi prevenit”, a mai afirmat Turcan.
Fondurile pentru proiectul derulat de Institutul Clinic Fundeni provin din fonduri europene.


”În următorii şase ani, vom avea la dispoziţie în total pentru sănătate pe partea de exerciţiu financiar multianual şi program naţional de recuperare şi rezilienţă aproximativ 6 miliarde de euro, aceşti bani se vor canaliza în sistemul de sănătate pe câteva direcţii f importante. Una este aceea de prevenţie şi vom finanţa programe de prevenţie. În acelaşi timp, pe programul naţional de recuperare şi rezilienţă vom investi în infrastructura oncologică aproximativ 350 de milioane de euro, bani direcţionaţi spre institutele oncologice sau chiar spre secţiile de oncologie de la nivelul spitalelor judeţene”, a mai afirmai vicepremierul.

Turcan a subliniat că importantă este investiţia în aparatură, iar în acest context a arătat că Guvenrul a investit 1,2 miliarde de euro pentru aparatură şi echipamente medicale pentru combaterea pandemiei.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.