Ministrul Muncii, Raluca Turcan, anunţă că banii de la rectificarea bugetară vor fi folosiţi pentru contractarea de expertiză pentru reforma sistemului de pensii şi pentru cea a salarizării, dar şi pentru achiziţia de echipamente şi salarizarea personalului suplimentar implicat în procesul de digitalizare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Prima rectificare bugetară din acest an asigură finanţarea necesară accelerării reformelor iniţiate de Ministerului Muncii în domeniul pensiilor şi al salarizării. Astfel, bugetul asigurărilor sociale de stat a fost suplimentat cu 2 milioane de lei, sumă care va asigura contractarea de expertiză pentru reforma sistemului de pensii şi pentru cea a salarizării, precum şi achiziţia de echipamente şi salarizarea personalului suplimentar implicat în procesul de digitalizare, din casele judeţene de pensii. Respectarea calendarului propus prin PNRR pentru finalizarea procesului de digitalizare a dosarelor de pensii, adică prima etapă a reformei, presupune în mod obligatoriu angajarea pe perioadă determinată a încă 1000 de persoane şi achiziţii de echipamente şi dotări suplimentare, iar acum bugetul permite acest lucru”, a scris, marţi ministrul Muncii, pe Facebook.  

Ministrul afirmă că, pe parcursul acestui an, au crescut veniturile colectate din contribuţiile angajaţilor şi a crescut sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale de stat.  

”Astfel, BASS nu mai are nevoie de subvenţia de 16,77 miliarde de lei de la bugetul de stat, prevăzută la începutul anului, ci doar de 13,4 miliarde de lei. Prin urmare, rectificarea de astăzi prevede diminuarea acestei subvenţii cu 3,3 miliarde de lei. Sumele necesare pentru plata pensiilor, ajutoarelor sociale şi a celorlalte drepturi sunt prevăzute în bugetul asigurărilor sociale şi vor fi achitate la timp beneficiarilor, ca şi până acum”, a mai anunţat ministrul.  

Raluca Turcan a mai precizat că, tot la rectificarea de astăzi, a fost majorată cu 547 milioane de lei subvenţia pentru echilibrarea bugetului pentru şomaj, pentru a putea susţine cheltuielile pentru aplicarea măsurilor de sprijin destinate angajaţilor şi angajatorilor. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.