Ministrul Muncii Raluca Turcan a avut o întrevedere joi cu ambasadorul Olandei în România Roelof Sander van Ees, iar discuţiile au vizat facilităţile şi drepturile pe care le au românii care lucrează în Regatul Ţărilor de Jos, în contextul în care în această ţară sunt aproximativ 70.000 de români care lucrează ca sezonieri, preponderent în domeniul agricol.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„În Olanda sunt în jur de 70.000 de români care lucrează ca sezonieri, preponderent în domeniul agricol. Am discutat, în cursul întâlnirii pe care am avut-o cu Excelenţa Sa dl. Roelof Sander van Ees, ambasadorul Regatului Ţărilor de Jos în România, despre oportunităţile şi despre condiţiile de muncă oferite acestora. Olanda asigură tratament egal între lucrătorii români şi cei olandezi, iar facilităţile şi drepturile de care beneficiază sunt aceleaşi.
 
De asemenea, am apreciat în mod deosebit disponibilitatea manifestată de Excelenţa Sa, în numele ţării pe are o reprezintă, de a sprijini efortul nostru de integrare a persoanelor vulnerabile pe piaţa muncii. Din acest punct de vedere, programele de formare şi calificare pentru persoanele vulnerabile, pe care Ambasada Olandei doreşte să le susţină, pot însemna o şansă la un loc de muncă mai stabil şi mai bine plătit pentru orice persoană aflată în nevoie.
 
De altfel, există deja o substanţială cooperare bilaterală dintre România şi Olanda în domeniul pieţei muncii şi al ocupării, dar şi în cel al securităţii sociale, pe care dorim să o continuăm cu proiecte comune ale instituţiilor în domeniu din cele două state.
 
Nu în ultimul rând, un domeniu important al colaborării dintre ţările noastre, pe care l-am discutat cu Excelenţa Sa dl. Roelof Sander van Ees a fost cel al combaterii traficului de persoane. Preocupările noastre în acest domeniu vizează acţiuni comune ale ministerelor de resort din cele două ţări, pentru a reuşi împreună să prevenim acest fenomen, dar şi să identificăm şi să acordăm sprijinul necesar celor care devin victime”, a scris Raluca Turcan joi pe Facebook.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.