Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat că autorităţile doresc extinderea reţelei de centre de permanenţă, mai ales în zonele rurale sau în localităţi mici, precizând că acolo accesul la alte servicii de sănătate nu este posibil.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Rafila a declarat, miercuri, la finalul şedinţei de Guvern, că prin dezvoltarea centrelor de permanenţă va fi evitată supraaglomerarea unităţilor de primiri urgenţe. 
 
"Cel de-al doilea punct se referă la îmbunătăţirea activităţii centrelor de permanenţă. Avem centre de permanenţă care asigură servicii de medicină de familie şi încercăm să extindem şi să stabilizăm această reţea de centre de permanenţă, mai ales în zonele rurale sau în localităţi mici, în care accesul la alte servicii de sănătate nu este posibil. Ne preocupă foarte mult să continuăm această politică pe care am validat-o în pandemie, de asigurare a serviciilor medicale ambulatorii la care cetăţenii să aibă acces în permanenţă, ceea ce duce, pe de o parte la uşurarea accesului şi, pe de altă parte, la evitarea supraaglomerării unităţilor de primiri urgenţe şi a spitalelor, care, din nefericire, încă reprezintă în unele localităţi din ţară singurul loc unde cineva care are nevoie de asistenţă medicală se poate adresa”, a transmis Alexandru Rafila. 
 
El a menţionat că investiţiile în centre de permanenţă vor fi realizate şi cu ajutorul PNRR. 
 
"Această politică va continua şi prin investiţiile din PNRR. Pe de o parte, vom dota 3.000 de cabinete de medicină de familie prin PNRR şi se vor construi 30 de ambulatorii de specialitate noi la nivelul întregii ţări, alături de alte elemente importante de infrastructură pe care le-am menţionat cu altă ocazie, respectiv cele 25 de obiective de investiţii în asistenţa medicală spitalicească care trebuie selectate în perioada următoare, după aprobarea unei hotărâri de Guvern care stabileşte criteriile de eligibilitate din lista iniţială de 49”, a explicat ministrul Sănătăţii.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.