Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, afirmă, referindu-se la cazul tragicului accident provocat de un şofer drogat în localitatea 2 Mai, că poliţiştii pot apela la serviciile institutelor sau centrelor de medicină legală atunci când au suspiciuni privind consumul de droguri de către un şofer, amintind că există un ordin comun al ministrului Sănătăţii şi ministrului Afacerilor Interne în acest sens.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Noi am venit în sprijinul Ministerului de Interne pentru că, anul trecut, eu am semnat, împreună cu domnul ministru Bode, un ordin comun care permite Poliţiei să utilizeze laboratoarele centrelor sau institutelor de medicină legală acolo unde există suspiciuni. Poţi să nu ai, să spunem, un analizor la îndemână, dar poţi să apelezi la această metodă. Când este o astfel de suspiciune (privind consumul de droguri la volan – n.r.) cred că este important să tai lanţul de risc, pentru că există un risc, gândiţi-vă că acel grup de tineri putea să fie afectat şi mai mult. Mai mult, cred că şoferul care a produs această tragedie nici nu şi-a dat seama ce a făcut, nu cred că avea o înţelegere a gravităţii faptelor pe care le-a făcut”, a afirmat Alexandru Rafila, miercuri seară, la Digi 24. 
 
El a precizat că ”e clar că accesul la substanţe psihoactive este posibil în ţara noastră”, subliniind rolul educaţiei în ceea ce priveşte prevenirea consumului de substanţe stupefiante.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.