Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că, în problema refugiaţilor din Ucraina, România a avut un comportament "ireproşabil", a alocat multe resurse şi alocă în continuare, astfel încât ucrainenii să se simtă în siguranţă în ţara noastră.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Rafila a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că numărul de refugiaţi la nivel mondial este în creştere. 
 
"Astăzi e Ziua Mondială a Refugiaţilor sau a grijii pentru refugiaţi. Din păcate, numărul de refugiaţi la nivel global e tot mai mare, a depăşit o sută de milioane. Şi dacă acum câţiva ani ne-am confruntat cu valul de refugiaţi din Siria, vedem că o ţară vecină României, Ucraina, are un număr foarte mare de refugiaţi. Nu ştim când se va termina totul acolo şi trebuie să putem să fim pregătiţi să îi primim, să le oferim, în afară de nevoile legate de subzistenţă şi asistenţă medicală. Am făcut-o până acum, avem numeroase paturi alocate pentru refugiaţi la nivelul spitalelor din România. Ei au beneficiat inclusiv de acces în programele de sănătate ale Ministerului Sănătăţii şi sigur că atât cei care au solicitat statutul de refugiat, cât şi ceilalţi cetăţeni ucraineni au beneficiat de aceste lucruri”, a afirmat Rafila. 
 
El a apreciat că România a avut un comportament "ireproşabil" în privinţa refugiaţilor din Ucraina. 
 
"Trebuie să găsim însă o soluţie sustenabilă încât România să poată să răspundă nevoilor acestor oameni care, din păcate, şi-au părăsit ţara, şi-au părăsit familiile, şi-au părăsit casele şi se găsesc acum, e adevărat, pe teritoriul unei ţări prietene, dar această prietenie trebuie demonstrată şi cred că până în momentul de faţă România a avut comportament ireproşabil, a alocat multe resurse, alocă în continuare încât ucrainenii să se simtă în siguranţă şi să spere că într-un viitor nu foarte îndepărtat pot să îşi reia viaţa normală, fără traume, pentru că traumele psihologice ale refugiaţilor sunt foarte importante”, a explicat ministrul Sănătăţii.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.