Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, afirmă că ”nu se anunţă niciun fel de pandemie” şi că va respinge ferm, câtă vreme va deţine funcţia de ministru, ideea revenirii la cursuri online pentru elevi. ”Una este să închizi pentru o perioadă foarte scurtă de timp şi doar acolo unde este cazul şi altceva este să iei o măsură discreţionară la nivelul întregii ţări, care a fost prelungită în mod nejustificat”, susţine ministrul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Atâta timp cât eu şi echipa mea vom fi la Ministerul Sănătăţii, nu vom accepta o reluare a unui scenariu care a pus mare presiune şi în dificultate familiile, copiii şi mai ales dezvoltarea lor. Una este să închizi pentru o perioadă foarte scurtă de timp şi doar acolo unde este cazul şi altceva este să iei o măsură discreţionară la nivelul întregii ţări, care a fost prelungită în mod nejustificat”, a afirmat Alexandru Rafila, joi seară, într-o intervenţie telefonică la România Tv. 
 
El a subliniat că nu se anunţă nicio pandemie, dar că realizarea de stocuri de materiale de protecţie este un lucru necesar.
 
”Nu se anunţă niciun fel de pandemie în această perioadă, dar sigur că, să fii pregătit, să ai resurse – gândiţi-vă doar la resursele materiale necesare ca să nu ajungi în situaţia să cumperi măşti sau costume de protecţie cu preţuri de 20 de ori mai mari – e o măsură care e o măsură raţională”, a adăugat ministrul. 
 
În ceea ce priveşte vaccinul anti-COVID, Alexandru Rafila a explicat că, potrivit angajamentului încheiat în 2021, România ar trebui să primească 11 milioane de doze de ser anti-COVID anul acesta, subliniind că a insistat asupra reducerii drastice a cantităţilor care constituie obligaţie contractuală, limitând cantitatea la 3 milioane de doze din vaccinul pentru tulpina cea mai nouă, BA 5. 
 
”Ideea e să nu plătim vaccinul care nu vine şi dacă reuşim acest lucru o să fie o economie de circa 160 de milioane de euro. Eu cred că există o şansă serioasă, poziţia noastră a fost constantă în sensul renegocierii acestui contract”, a mai spus Alexandru Rafila.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.