Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat duminică, faptul că trebuie respect pentru medicii care îşi fac datoria şi a precizat că cei mai mulţi medici din România îşi fac datoria şi merită respectul autorităţilor, dar mai ales respectul societăţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Alexandru Rafila a fost prezent duminică, la Colegiul Medicilor din Bucureşti care a lansat campania de conştientizare ”RESPECT pentru Medici. RESPECT pentru Pacienţi”, marcând astfel Ziua Internaţională a Medicului. 
“Vreau să vă asigur că astăzi, cu ocazia Zilei Medicului, întotdeauna Ministerul Sănătăţii va fi de partea corpului medical, va face lucrul acesta deschis, asumat, cu o singură condiţie pe care v-o spun şi la care ţin foarte mult. Discutăm despre profesioniştii din sănătate, despre medicii care îşi fac datoria. Noi apărăm totdeauna corpul medical atunci când îşi face datoria faţă de pacient, îi respectă şi, de asemenea, încercăm şi solicităm opiniei publice să înţeleagă că şi medicii şi personalul medical au nevoie de acelaşi respect pentru ca să îşi poată desfăşura activitatea, nu aş spune în relaxare, ci aş spune într-un cadru care să permită o cât mai bună adresare a problemelor medicale pe care le au pacienţii”, a afirmat ministrul Sănătăţii.
El a menţionat că cei mai mulţi medici din România îşi fac datoria şi merită respectul autorităţilor şi al societăţii. 
“Acesta este mesajul zilei. Respect pentru medici atunci când îşi fac datoria şi să ştiţi că sigur, nu am făcut măsurători, dar cu siguranţă marea majoritate a medicilor din România îşi fac datoria, merită respectul nostru ca autorităţi şi mai ales, merită respectul societăţii”, a mai transmis Alexandru Rafila.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.