Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat, luni, că există o propunere de act normativ care poate să facă din prima lună a anului viitor o corelare a salariilor şi pentru angajaţii Direcţiilor de Sănătate Publică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Ministrul Sănătăţii a fost întrebat, luni, la Drobeta Turnu Severin, despre faptul că 24 de Direcţii de Sănătate Publică au anunţat că blochează activitatea şi ce înseamnă acest lucru pentru sănătatea publică.
 
”E vorba de o revendicare a colegilor din Direcţiile de Sănătate Publică privind recalcularea salariilor lor, în sensul în care cei care lucrează în zona Casei de Asigurări de Sănătate au primit astfel de măriri salariale. Am discutat şi cu domnul prim-ministru acest lucru, am discutat cu sindicatele relevante din domeniu, ne-am întâlnit de mai multe ori, avem şi o propunere de act normativ care poate să facă operaţională încă din prima lună a anului viitor această corelare a salariilor şi în zona Direcţiilor de Sănătate Publică”, a afirmat Rafila.
 
El a explicat că speră să existe înţelegere din partea tuturor părţilor. 
 
”Lucrăm la acest lucru, sper ca să existe înţelegere în toate părţile. Traversăm un an dificil din punct de vedere economic, ştiţi că deficitul bugetar asumat de România în raport cu Comisia Europeană trebuie să se încadreze într-o anumită limită. E clar, ca să avem în continuare acces la bani europeni, ca să nu intrăm în procedura de deficit bugetar excesiv, care poate să penalizeze ţara noastră, în mod evident există interes la nivelul Guvernului pentru rezolvarea acestor revendicări şi încercăm să facem în aşa fel încât ele poate să fie rezolvate încă din prima lună a anului 2024”, a declarat Alexandru Rafila.
 
Angajaţii Direcţiilor de Sănătate Publică continuă protestele, fiind a patra săptămână de astfel de acţiuni. Ei solicită ca, până în 15 decembrie, să fie asimilaţi colegilor din cadrul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.