Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat luni despre pacienţii cu cancer, că face tot ce ţine din punct de vedere legal, de ei, încât să poată asigura finanţarea programelor de sănătate. El a precizat că întreaga responsabilitate privind finanţarea revine Casei Naţionale de Asigurări

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Facem tot ce ţine, din punct de vedere legal, de noi, încât să putem asigura finanţarea programelor de sănătate, cu precizarea că întreaga responsabilitate privind finanţarea programelor de sănătate revine Casei Naţionale de Asigurări sunt ordonatorii de credite care repartizează spitalelor banii pentru finanţare şi pentru programe”, a spus Rafila.

El a precizat că ”asta nu înseamnă că sunt singuri”.

”Suntem împreună cu dânşii, căutăm soluţii discutăm cu Ministerul Finanţelor şi suplimentarea bugetului cu 1,7 miliarde de lei, în urmă cu două săptămâni iar săptămâna trecută cu 3,5 miliarde de lei, pentru luna decembrie, este făcută tocmai în scopul asigurării acestor condiţii de finanţare, care să facă programele să se deruleze cât mai aproape de normal”, a explicat Rafila.

Ministrul Sănătăţii a precizat că în luna decembrie s-au alocat deja 3,5 miliarde pentru programele de sănătate, pentru plata farmaciilor şi pentru plata spitalelor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.