Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, afirmă că instituţia pe care o conduce este „un partener permanent şi sincer, deschis, pentru toţi cei care încearcă să contribuie la îmbunătăţirea accesului pacienţilor din România la diverse soluţii terapeutice sau dezvoltarea programelor de natură preventivă”, el afirmând că este nevoie de noi abordări în ceea ce priveşte tratamentul pentru bolnavii cu afecţiuni cronice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Există multe categorii de pacienţi cu boli cronice şi ei trebuie să facă subiectul unor programe de acces la medicamente, mai ales că acum discutăm de terapie care ar putea să fie personalizată şi combaterea sau chiar vindecarea unor boli altădată considerate imposibil de vindecat, cum ar fi anumite tipuri de cancer, cred că trebuie să deschidă calea unei noi abordări în cadrul acestor programe naţionale de sănătate, în ariile terapeutice prioritare”, a afirmat ministrul Sănătăţii marţi, în cadrul unei conferinţe organizate de Curs de Guvernare.
Alexandru Rafila a dat  exemplul bolnavilor diagnosticaţi cu HIV, care pot avea o viaţă apropiată de normalitate atât în ceea ce priveşte durata, cât şi calitatea vieţii, dacă au asigurată medicaţia adaptată, iar tratamentul este adaptat fiecărui bolnav. 
Acesta a dat asigurări că Ministerul Sănătăţii este „un partener permanent şi sincer, deschis, pentru toţi cei care încearcă să contribuie la îmbunătăţirea accesului pacienţilor din România la diverse soluţii terapeutice sau dezvoltarea programelor de natură preventivă”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.