Alexandru Rafila a precizat că investiţiile şi reformele fără resurse umane calificate nu sunt bune pentru că oamenii sunt cei care oferă, până la urmă, serviciile de sănătate şi este foarte important că Ministerul Sănătăţii a reuşit să atingă toate jaloanele din PNRR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„E un sistem sanitar care, în ultimii 30 de ani, nu a avut parte de o politică şi o viziune susţinută, coerentă. S-a dezvoltat inegal în diversele zone ale ţării, însă în momentul de faţă avem câteva oportunităţi şi m-aş bucura dacă am sprijini toţi aceste oportunităţi încât să le transformăm în realitate. Aici mă refer la două capitole mari, cel de investiţii şi cel de reformă, de politică a resurselor umane care trebuie să pună în mişcare sistemul de sănătate. Investiţii fără resurse umane calificate nu sunt bune pentru că oamenii, profesioniştii sunt cei care oferă, până la urmă, serviciile de sănătate cetăţenilor din această ţară”, a afirmat Alexandru Rafila, întrebat, vineri după ceremonia de premiere a cadrelor medicale pentru contribuţii deosebite în timpul pandemiei COVID-19, cum ar descrie sistemul sanitar din România.

El a adăugat că este foarte important că Ministerul Sănătăţii a reuşit să atingă toate jaloanele din PNRR.

„Asta este situaţia şi, cum vă spuneam, cel mai important lucru este că am reuşit la Ministerul Sănătăţii împreună cu o echipă, uneori tânără, cu tineri, să atingem absolut toate jaloanele din PNRR, să putem să folosim integral banii din acest Program Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi să oferim speranţă oamenilor din această ţară”, a completat ministrul Sănătăţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.