Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, afirmă, luni, întrebat despre lipsa banilor la Unităţile de Primiri Urgenţe, că distribuirea fondurilor este făcută către DSU care nu a notificat ministerul. ”Nu putem să finanţăm ceva despre care nu avem informaţii”, afirmă Rafila, care a profitat de moment pentru a reitera ideea sa potrivit căreia Ministerul Sănătăţii ar trebui să coordoneze activitatea instituţiilor pe care le finanţează.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alexandru Rafila a fost întrebat, luni, de ce Unităţile de Primiri Urgenţe nu mai au fonduri şi a afirmat: ”Unităţile de Primiri Urgenţe sunt finanţate de Ministerul Sănătăţii, repartiţia fondurilor a fost făcută de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă. Nu am avut semnale, nu am avut informaţii. Dânşii ştiu, le-am trimis repetate adrese, dacă există probleme legate de finanţare sau lucruri de genul ăsta să ne notifice. Dacă nu ne-au notificat înseamnă că au notificat în altă parte. Nu putem să finanţăm ceva despre care nu avem informaţii”.  

Ministrul a precizat că banii sunt la minister, dar repartiţia o face DSU.   

”Noi de unde să ştim că nu mai sunt bani la UPU dacă dânşii nu ne notifică pe noi (...) Există o bugetare care este proiectată până la sfârşitul anului, dacă au fost situaţii de cheltuieli neprevăzute care au dus la depăşirea fondurilor alocate, ele trebuie comunicate”, a adăugat Rafila.  

Acesta a precizat că nu are ”niciun fel de solicitare în momentul de faţă”.  

”Vedeţi, dumneavoastră aţi sesizat ceva care este anormal, unităţi medicale finanţate de la bugetul Ministerului Sănătăţii nu există o coerenţă în ceea ce priveşte alocarea, repartiţia fondurilor, prevenirea unor astfel de situaţii aşa cum le-aţi menţionat. E o pledoarie pe care am tot făcut-o în ultima perioadă, trebuie să existe o coordonare, nu se poate ca cineva să finanţeze o anumită activitate şi să nu aibă informaţii referitoare la modul în care se desfăşoară ea, inclusiv la finanţare”, a mai declarat ministrul Sănătăţii.  

Întrebat dacă a vorbit cu Raed Arafat, Rafila a declarat: ”Dânsul trebuie să ne notifice dacă sunt probleme pentru că dânsul e deţinătorul informaţiei. De unde să ştim? (...) E extrem de simplu, le-am indicat colegilor de la UPU cum să procedeze”, a mai afirmat ministrul.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.