Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a anunţat că la întâlnirea miniştrilor Sănăţii din UE de marţi au fost discuţii despre măsurile în vederea limitării răspândirii noii tulpini a coronavirsului, Omicron şi a explicat că a fost decisă încurajarea vaccinării cu doza trei şi utilizare formularul de locaţie a pasagerului care va fi introdus din 20 decembrie ca o măsură suplimentară pentru depistarea mai rapidă a celor infectaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În paralel însă ne pregătim şi pentru situaţia generată de apariţia noii tulpini emergente. Ştiţi că ieri am participat la conferinţa miniştrilor Sănătăţii din UE. S-a exprimat acolo îngrijorare pentru circulaţia acestei tulpini în spaţiul comunitar şi principalele lucruri care s-au discutat sunt următoarele: încurajarea populaţiei pentru vaccinarea cu doza a treia care să ofere un status imun şi care să nu pună probleme chiar în cazul infectării unora dintre pacienţi, chiar dacă sunt vaccinaţi se întâmplă acest lucru. Am văzut asta şi în cazul celor trei persoane venite din Africa de Sud care au fost vaccinate în prealabil, dar din fericire formele de boală sunt foarte uşoare sau pacienţii sunt chiar asimptomatici”, a explicat Alexandru Rafila, într-o conferinţă de presă susţinută miercuri, la finalul şedinţei de Guvern.

Acesta a mai s spus că discuţiile miniştrilor Sănătăţii din statele membre ale UE au fost şi despre formularul de locaţie a pasagerului care va fi introdus din data de 20 decembrie. 

„Iar cel de-al doilea lucru care va deveni probabil obligatoriu în spaţiul UE şi pe care noi l-am anticipat şi am luat deja primele măsuri este legat de formularul de locaţie a pasagerului pe care intenţionăm să îl introducem în utilizare începând cu data de 20 decembrie, ca o măsură suplimentară care să permită identificarea rapidă a persoanelor infectate, a contacţilor acestor persoane şi să se poată lua, în mod efectiv, o măsură de sănătate publică care să răspundă nevoii din acel moment”, a conchis Rafila.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.