Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, afirmă că îndeplinirea criteriilor de aderare la OECD în cursul acestui an reprezintă o prioritate a Ministerului Sănătăţii şi se referă în primul rând la accesul la servicii de sănătate de bună calitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Sănătăţii, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, participă la Reuniunea miniştrilor sănătăţii din ţările membre şi cele candidate la OECD. România se află bine plasată în cursa de aderare la această importantă organizaţie internaţională care coordonează în mod eficient dezvoltarea economică şi socială din cele mai avansate ţări ale lumii, arată Ministerul Sănătăţii, marţi, într-un comunicat de presă.

”Îndeplinirea criteriilor de aderare în cursul acestui an reprezintă o prioritate a Ministerului Sănătăţii şi se referă în primul rând la accesul la servicii de sănătate de bună calitate, care este condiţionat de continuarea investiţiilor începute prin PNRR, digitalizare şi dezvoltare a resurselor umane în sănătate”, a declarat Rafila.

El a avut o întâlnire cu Stefano Scarpetta, directorul Departamentului de Ocupare a Forţei de Muncă şi Afaceri Sociale, fiind abordat inclusiv calendarul negocierilor şi progreselor înregistrate de România în sectorul sanitar.

Progresele înregistrate de România în ultimii doi ani au fost apreciate de către Stefano Scarpetta, care a încurajat autorităţile din România să continue programul de reformă şi investiţii în domeniul sanitar.

Delegaţia României i-a inclus, alături de ministrul Sănătăţii, pe ambasadoril pentru relaţia cu OECD, Adrian Vieriţa, prof. univ. dr. Adriana Pistol, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, şi Florin Ciocan, preşedintele ANMCS.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.