Profesorul Alexandru Rafila afirmă că trebuie gândită o strategie coerentă de reluare a activităţii, iar printre criteriile luate în calcul pentru o asemenea decizie trebuie să se afle şi cel privind scăderea susţinută a numărului de cazuri noi, alături de cele de natură economică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Există mai multe criterii care trebuie luate în considerare pentru această decizie. Există un set de criterii epidemiologice care se referă la scăderea susţinută a numărului de cazuri noi, care trebuie să se petreacă într-o perioadă de minim 7-10 zile şi bineînţeles că există şi criterii de natură economică, care trebuie să fie considerate importante pentru că, până la urmă, economia e cea care susţine sistemul de sănătate”, a afirmat Rafila la Digi 24.

În opinia sa, o decizie în acest sens nu trebuie să fie neapărat extinsă la nivel naţional, dar măcar la nivel local pentru judeţele care întrunesc criterii de admisibilitate, să se poată ridica o parte măsuri.

”Asta depinde de guvern, cum gândeşte să facă acest lucru, dar ar fi bine ca din timp să facem o strategie, mai ales că există un document de poziţie al Comisiei Europene în acest sens. Măsurile trebuie armonizate cu cele din alte state. Noi trebuie să avem o strategie discutată, evaluată, cunoscută de toată lumea. Unele dintre problemele cu care încă ne confruntăm se referă la lipsa de uniformitate a deciziilor de la nivel central sau local, ori lucrul ăsta trebuie articulat să avem un rezultat optim", a afirmat Alexandru Rafila. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.