Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a afirmat că timp de 4 zile, pe 24 şi 25 decembrie, 31 decembrie şi 1 ianuarie va fi permisă organizarea fără limitări deosebite a manifestărilor în aer liber, însă acest lucru nu înseamnă că astfel de manifestări trebuie transformate în vectori de propagare a infecţiei. El a făcut apel la populaţie să respecte regulile de combatere a COVID şi a adăugat că deşi autorităţilor nu caută neapărat sancţionare oamenilor, o vor face în cazul încălcării regulilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Faptul că avem 4 zile - 24 şi 25 decembrie, 31 decembrie şi 1 ianuarie - în care manifestările în aer liber pot fi organizate fără limitări deosebite, nu înseamnă că trebuie să transformăm aceste manifestări publice în vectori de propagare a infecţiei. De asta sunt practic posibile organizarea în spaţii deschise, fără niciun fel de probleme, cu o condiţie, participanţii, populaţia şi aici avem mare nevoie de ajutorul dumneavoastră, ajutorul mass-media, să promovăm un comportament responsabil. O să facem o campanie la nivelul Guvernului împreună cu autorităţile locale, dar şi cu diverse instituţii din cadrul Guvernului încât acest comportament preventiv să fie regula”, a declarat Alexandru Rafila, la finalul şedinţei de miercuri a Executivului.

El a precizat că autorităţilee nu îşi doresc sancţionarea, însă ea va fi făcută dacă regulile de combatere a pandemiei nu sunt respectate. 

„Nu ne dorim sancţionarea, nu sancţionarea este cheia succesului, dar sigur că acolo unde se impun aceste lucruri vor fi puse în aplicare. Important este parteneriatul, încrederea şi comportamentul preventiv. Eu cred că principalii avocaţi, dincolo de cetăţeni bineînţeles, ai respectării măsurilor trebuie să fie operatorii economici, iar viaţa noastră ca societate, funcţionarea lor ca operatori economici depinde în primul rând de faptul că ei trebuie să asigure respectarea măsurilor la toate tipurile de activităţi pe care le realizează. Aceasta e cheia ieşirii din pandemie, alături de măsurile specifice care sunt legate de vaccinare, de testare. Lucrăm intens la acest lucru, la creşterea capacităţii de testare şi a evaluării şi tratamentului pacienţilor în ambulatoriu”, a mai spus ministrul Sănătăţii. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.