Deputatul PSD Alexandru Rafila consideră că deschiderea şi funcţionarea şcolilor sunt esenţiale, precizând că lipsa interacţiunii cu alţi copii sau cu cadrele didactice a afectat serios această generaţie, care poate să fie traumatizată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alexandru Rafila a declarat duminică, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV, că un lucru important este ca şcolile să funcţioneze în condiţii de normalitate.

“Eu consider că unul dintre cele mai importante lucruri este redeschiderea şi funcţionarea în condiţii de normalitate a şcolilor. Atenţie, deschiderea şi funcţionarea şcolilor este esenţială pentru că după un an de închidere a şcolilor, pentru că asta a fost…Şcoala online este un termen general, dar există foarte multe situaţii particulare unde şcoala chiar nu s-a putut desfăşura, fie calitatea procesului de învăţământ nu a fost cea mai bună”, a explicat Rafila.

El a afirmat că această generaţie poate fi traumatizată în lipsa interacţiunii cu alţi copii sau cu cadrele didactice.

“Lucrul care mă preocupă cel mai mult şi sunt deja studii în piaţă, Salvaţi Copiii a făcut o treabă foarte bună, cum face de obicei şi au pus la dispoziţie un astfel de studiu, arată că foarte multe probleme, tulburările de adaptare, tulburările de integrare în colectivitate care s-au dezvoltat în această perioadă datorită închiderii şcolilor şi lipsei interacţiunii cu alţi copii sau cu cadrele didactice, au afectat foarte serios această generaţie, care poate să fie traumatizată. Lucrul ăsta s-a discutat extrem de puţin şi cred că se şi face foarte puţin, discutăm de ore remediale, sunt de acord cu chestiunea asta, dar cred că ar trebui foarte serios adoptată o politică care să ducă la popularea şcolilor cu psihologi, care să stea de vorbă cu copiii , să vadă ce nevoi au, cum se pot compensa anumite lucruri care s-au întâmplat în perioada închiderii şcolilor”, a transmis Rafila, care a precizat că sănătatea mintală a unei naţiuni trebuie să reprezinte una dintre principalele priorităţi.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.