Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat că dacă aşteptăm ca atunci când cineva care nu respectă regulile de protecţie sanitară să vină un reprezentant al unei instituţii publice să îl amendeze, atunci nicio ţară din lume nu are atâţia funcţionari pentru a amenda persoanele care nu respectă aceste reguli.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Alexandru Rafila a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că în aceste cazuri este importantă şi responsabilitatea civică.
 
“Mă pune pe gânduri această insistenţă legată de sancţiuni şi lipsa de insistenţă legată de responsabilitate. Cred că suntem toţi responsabili, să avem şi o responsabilitate civică, atunci când mergem într-un spaţiu public, dacă cineva nu poartă mască sau poartă o mască incorect, mască care nu e recomandată, să îi atragem atenţia. Este o chestiune de responsabilitate şi de civism. Dacă noi aşteptăm tot timpul ca atunci când cineva nu respectă regulile să vină un reprezentat al unei instituţii publice să-l sancţioneze, să-l amendeze, vă asigur că în nicio ţară din lume nu există suficienţi reprezentanţi ai autorităţilor publice să îi amendeze pe cei care nu respectă regulile. Cred că mesajul este următorul. Sigur, vor exista sancţiuni, nu intru acum în detalii, nici nu le cunosc în detaliu, dar important este să discutăm despre responsabilitatea pe care o avem fiecare dintre noi ca acolo unde trăim, unde ne deplasăm să veghem la respectarea regulilor şi respectarea legii”, a transmis ministrul Sănătăţii.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.