Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că Agenţia Naţională de Dezvoltare a Infrastructurii în Sănătate (ANDIS) ar putea fi înfiinţată în această săptămână, dar a precizat că lucrul cel mai provocator îl reprezintă găsirea unor oameni specializaţi care să lucreze în noua structură.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Rafila a fost întrebat, miercuri, când va fi înfiinţată Agenţia Naţională de Dezvoltare a Infrastructurii în Sănătate. 
 
“Este în proiect de ordonanţă, încercăm în această săptămână, cel mai târziu săptămâna viitoare, dar cred că în această săptămână să înfiinţăm această agenţie. Avem majoritatea avizelor luate de la celelalte ministere, practic sunt foarte, foarte multe, sunt vreo 20 de avize pe care ar trebui să le luăm. În momentul în care se va înfiinţa trebuie să numim un preşedinte, un vicepreşedinte, lucru cred că cel mai provocator nu este înfiinţarea scriptică, ci să găsim oameni specializaţi care să dorească să lucreze în această agenţie, care nu ştiu neapărat dacă va fi foarte stimulativă din punct de vedere al salarizării. Dar încercăm şi pentru acest lucru să găsim soluţii încât să atragem persoane cât mai competente ca să poată să lucreze în agenţie”, a declarat Rafila. 
 
El a mai afirmat că o parte din personalul Ministerului Sănătăţii va trece la această agenţie după înfiinţarea sa. 
 
“O parte din personalul Ministerului Sănătăţii care lucrează în structura care organizează proiectarea şi procedurile de achiziţie pentru spitale regionale trece automat în ANDIS, deci automat o să aibă deja un personal şi urmează ulterior celelalte elemente legate de scoaterea posturilor la concurs, este foarte importantă, găsirea unui sediu, toate lucrurile astea trebuie să se întâmple, dar prima dată trebuie să ai actul normativ care permite înfiinţarea agenţiei”, a mai explicat ministrul Sănătăţii.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.