Rafila: 1.000 de cadre medicale, diverse specialităţi, atât medici cât şi asistenţi medicali s-au înscris pentru a pleca în Turcia, să ajute supravieţuitorii cutremurului. El a arătat că până în momentul de faţă nu au avut astfel de solicitări şi nu crede că va fi necesar în continuare procesul acesta de înrolare, astfel că îl vor opri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Chiar astăzi dimineaţă am verificat, 1.000 de cadre medicale, diverse specialităţi, atât medici cât şi asistenţi medicali s-au înscris, secretarul de stat responsabil de asistenţa medicală a verificat permanent aceste liste, astfel încât să fim capabili ăs facem echipe medicale care să se poată deplasa în teren”, a spus ministrul, la Parlament. Alexandru Rafila a spus că ţine legătura cu Ambasada Turciei în România şi înţelegerea cu aceştia a fost ca echipele să fie pregătite, dar numai în cazul solicitării de către autorităţile turce, care trebuie să asigure şi un suport logistic şi ceea ce poate fi exclus, sigur, siguranţa acestor echipe. ”Până în momentul de faţă nu am avut astfel de solicitări şi nu cred că va fi necesar în continuare procesul acesta de înrolare, îl vom opri, dar potenţialul de deplasare există, pe de o parte, pe de altă parte am făcut şi o inventariere a posibilităţii de a interna pacienţi cu politraumă, în spitale din România, mai ales din regiunea Bucureşti.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.