Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a vizitat Serviciul Naţional de Prevenire şi Răspuns la Dezastre din Chile, în cadrul vizitei pe care o face alături de prşedintele Klaus Iohannis. Arafat a discutat cu directorul Centrului, Álvaro Hormazába, despre copperarea între cele două instituţii, în special în sfera pregăririi pentru reducerea riscului seismic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”După semnarea acordului de colaborare între DSU şi Serviciul Naţional de Prevenire şi Răspuns la Dezastre din Chile, şeful DSU a efectuat o vizită la sediul din Santiago de Chile unde s-a întâlnit cu directorul acestuia, Álvaro Hormazábal. În cadrul discuţiilor s-au stabilit modalităţile în care acordul urmează a fi implementat”, a transmis, duminică, DSU, într-o postare pe pagina de Facebook.

Oficialii instituţiei au precizat că , totodată, s-a stabilit oportunitatea realizării unei vizite a omologilor din Chile la Bucureşti, delegaţie care să includă experţi din mai multe domenii, inclusiv din domeniul reducerii riscului seismic.

Vizita de lucru a continuat cu prezentarea Centrului Naţional de Monitorizare şi Coordonare al protectiei civile din Republica Chile.

Raed Arafat face parte din delegaţia preşedintelui Klaus Iohannis care face o vicită oficială în Chile.

În cadrul vizitei s-a semnat “Declaraţia de Cooperare între Ministerul Afacerilor Interne, prin Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi Ministerul de Interne şi Securitate al Republicii Chile, prin Serviciul Naţional de Prevenire şi Răspuns la Dezastre”.

Potrivit DSU, prin semnarea documentului ”se urmăreşte formalizarea cooperării bilaterale între instituţiile cu responsabilităţi clare în domeniul managementului riscurilor de dezastre din România şi Chile cu accent orientat spre procesele de pregătire, răspuns şi reabilitare, mai ales în ceea ce priveşte tematica riscului seismic”.

Documentul crează posibilitatea ţărilor de a consolida şi a creşte capacitatea de a răspunde prompt şi eficient la dezastre, atunci când situaţia o impune, dar şi cadrul necesar de a realiza schimburi de informaţii şi cunoştinţe în domeniul situaţiilor de urgenţă, caracterizate prin pregătirea personalului de intervenţie român sau din Republica Chile prin exerciţii sau alte forme de a optimiza eficienţa de răspuns în situaţii unde comunităţile sunt în pericol.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.