Secretarul de stat în cadrul MAI, Raed Arafat, este de părere că cei care ignoră arborarea steagului roşu pe malul Mării Negre şi intră în apă punând viaţa în pericol salvamarilor ar trebui amendaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”O soluţie, dacă ajunge salvamarul la tine să te salveze pentru că ai intrat după steagul roşu fiind arborat, atunci persoana respectivă să plătească o amendă usturătoare pentru că a pus viaţa salvamarului în pericol şi pentru că a necesitat o intervenţie de salvare când steagul roşu spune să nu intre în apă”, a declarat vineri, Raed Arafat.

Recent, judeţul Constanţa s-a aflat sub cod galben de vânt, iar pe litoral salvamarii au arborat steagul roşu care interzice scăldatul în mare. Din cauza valurilor mari şi a curenţilor puternici exista risc crescut de înec. Totuşi, oamenii au intrat în apă.

De altfel, la Eforie, marţi după-amiază, a izbucnit un conflict între salvamari şi turiştii care doreau să intre în mare, deşi era arborat steagul roşu, iar în urma scandalului doi turişti au fost transportaţi la spital pentru îngrijiri medicale.

Doar în cursul zilei de luni, numai în Mamaia, 4 persoane şi-au pierdut viaţa, după ce s-au înecat în mare.

S-au mai înecat turişti, în aceeaşi zi, la Costineşti şi Venus.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.