Şeful DSU, Raed Arafat, a făcut un apel către români să se vaccineze împotriva COVID-19 şi a subliniat că, cu cât numărul oamenilor care se vaccinează este mai mare, cu atât mai repede ne vom întoarce la normalitate. Arafat a precizat că se observă o ”îmbunătăţire vizibilă” a situaţiei epidemiologice şi că inclusiv numărul cazurilor din terapie intensivă este în scădere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Există un comitet stabilit de premier, pentru a stabili măsurile din 1 iunie, ce se poate face, bineînţeles, concomitent cu campania de vaccinare care trebuie să continue şi sper ca numărul vaccinaţilor să crească pentru că este, într-adevăr biletul nostru către normalitate. Cu cât mai mulţi ne vaccinăm, cu atât mai repede ajungem săpre o situaţie de normalitate. Cel puţin la nivelul României, cum a ajuns Israel, Marea Britanie, să poată să se relaxeze şi să aibă o situaţie sub control. Dar asta se face cu cap, gândind şi într-un mod corect”, a declarat Raed Arafat la Digi24.
 
Şeful DSU a adăugat că totul este legat de campania de vaccinare.
 
”Totul se leagă de campania de vaccinare, cu cât ne dorim să ajungem mai repede la normalitate, cu atât trebuie să încurajăm oamenii, să îi îndrumăm spre vaccinare, mai ales că acum vaccinarea e la liber, adică nu mai există grupe de vârstă. Acum, cine doreşte, poate să meargă la vaccinare”, a mai declarat Arafat.
 
Raed Arafat a precizat că s-a reuşit o scădere a numărului de cazuri de COVID-19, în România.
 
”Măsurile luate, chiar dacă nu erau măsuri de extremă, nu am luat măsuri care să ducă la un lockdown total. Măsurile noastre au fost pe bază de incidenţă: programul de weekend redus (...). Totuşi s-a reuşit să se scadă numărul cazurilor. Astăzi pot să spun că în 2 mai iese ultima localitate din carantină, este o localitate mică din judeţul Neamţ care iese  în 2 mai. Asta înseamnă că inclusiv localităţile care au fost carantinate au scăzut incidenţa în ele. Situaţia a mers spre bine. Încă vedem cazuri în terapia Intensivă, dar şi acolo vedem o scădere. Astăzi la Centrul Naţional de Conducere a Intervenţiei au fost doar 25 de solicitări de transfer din care 20 rezolvate. Asta comparativ cu peste 100 pe zi de solicitări acum 1-2 săptămâni. Situaţia merge înspre îmbunătăţire vizibilă, dar asta înseamnă să fim atenţi, să păstrăm situaţia în care suntem, să ducem situaţia către mai bine şi să ne vaccinăm”, a declarat Arafat.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.