Şeful DSU, Raed Arafat, a explicat, luni, că la fiecare situaţie unde autorităţile doresc să impună restricţii s-ar putea găsi o sută de excepţii, dar a anunţat că nu se vor mai face astfel de derogări de la utilizarea certificatului verde. Arafat a explicat că excepţiile adoptate luni vizează ca lucrurile să poată funcţiona normal în următoarea perioadă, fără să afecteze, de exemplu, ridicarea prestaţiilor sociale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La orice chestie putem să găsim o sută de excepţii necesare. Nu vom aplica aceste excepţii acum. Nu am dorit un lockdown total”, a declarat, luni, Raed Arafat.  

Acesta a precizat că ”sunt date excepţii pentru a funcţiona lucrurile normal în următoarele 30 de zile”.  

Între excepţiile adoptate luni se află posibilitatea celor nevaccinaţi de a-şi ridica prestaţiile sociale – pensii, alocaţii, dar nu şi intrarea pentru plata impozitelor şi taxelor.  

”Astea sunt toate măsurile care se iau, nu se vor mai da alte excepţii pentru intrarea nî clădiri publice”, a adăugar Raed Arafat.   

De luni, certificatul verde este necesar aproape peste tot. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.